Fluefiske på havet

Fluefiske etter kveite og torsk

Fluefiske etter kveite og torsk

Vi tilbyr deg en unik kystfiske opplevelse som skiller seg ut fra mengden. I motsetning til de fleste andre tilbudene som finnes for disse artene, fisker vi i mye grunnere vann. Dette gir oss muligheten til å bruke lettere utstyr, til og med fluefiske utstyr, i jakten på monster fiskene som holder til her. Våre dedikerte og erfarne guider fra «wild pursuits guiding», benytter spesialbygde båter med moderne motor og tilpasset fiske-dekk. Båtene kan raskt transportere dere til de hemmelige områdene, hvor det finnes store fisk.

 

Kveita betraktes av mange som den mest ettertraktede fisken. De kan bli opp til flere hundre kg. Til og med mindre kveiter tilbyr en sterk kamp, spesielt når de biter på i så grunt vann, anser mange dette som den ultimate fangsten. Våre guider har landet fisk over 100kg i disse områdene, og har landet den Norske Fluefiske rekordkveita på 43kg.

En annen fantastisk art er sei. De finnes normalt på kanten til dypet, eller i djupere vann. Store stimer med sei dytter mindre byttefisk opp til topplagene, noen ganger helt opp til overflaten. Når de er i denne jaktmodusen kan de bite på veldig aggressivt, så her er det viktig å ha et godt grep om fiskestanga.

Den mest tallrike fisken er torsken. På vinteren fylles fjorden med noen av de største torskene i verden. Det landes regelmessig fisk rundt 30kg. På sommeren er det stort sett mindre fisk som oppholder seg her, fra 2-3 til 15kg, men på lett utstyr kan de tilby en mektig kamp!

Populasjonen av fisk i fjorden er veldig høy, men vi er fortsatt nøye med antall fisk vi høster på disse turene, så guiden forbeholder seg retten til å bestemme hvilken fisk som egner seg å ta med tilbake og hvilken som blir satt ut igjen. Tar du med fersk fisk tilbake til lodgen kan det bli til et fantastisk måltid. Guiden din hjelper deg mer enn gjerne med å både filletere og tilberede den om du skulle ønske det.

Det er ikke bare fisket som gjør disse fjordene verdt et besøk. Et stort antall ulike arter holder til her. Det er ikke uvanlig å møte på en eller flere av disse artene, som for eksempel hav ørn. Guidene har blitt ganske godt kjent med disse ørnene, så de kan rope enkelte ørner nærmere båten hvor de gledelig tar i mot litt fisk. Gjennom sesongen er det ikke unormalt og ha grupper med niser eller springer hval svømmende rundt båten, i de områdene du fisker med oss. Enkelte tider på året ankommer også grupper av andre hvalarter, blant annet spekkhugger, på jakt etter sildestimene som flokker hit. I tillegg finnes det oter, sel, kongeørn og andre dyr.

På starten av dagene blir dere hentet av deres guide etter frokost. Dere kjøres til båtene, en tur som tar omtrent førti minutter. I båtene er det plass til to fiskere og en guide. Guiden styrer båten, og hjelper dere å gjøre klart utstyr, gir tips på hvordan dere skal fiske, og hjelper dere å håve fisken. Områdene dere skal fiske er alt fra fem til tredve minutter fra havnen. Rekkefølget dere fisker de forskjellige områdene kommer an på flo, fjære, vindretning og årstid. I båtene har vi med et utvalg forfriskninger, som kaffe, øl, snacks. Til lunch tar guiden båten inn til land, og dere spiser lunch rundt et bål. En normalt dag ute med oss varer i ca åtte timer, og på slutten av hver dag blir dere kjørt tilbake til lodgen.