Isfiske

Reisastua tilbyr naturbaserte opplevelser i vakre Reisadalen

Området rundt Reisastua er en isfiskers paradis.  Det er nært opp til vidda hvor det er hundrevis av gode fiskevann  hvor store røyer venter.

Noen av vannene er lett tilgjengelige ettersom at de er langs de godkjente snøskuter løypene. Andre vann er litt unna skuterløypene og kan besøkes ved hjelp av hundeslede eller ski.

Våre guider er velkjent i det lokale området og vet hvor man finner de beste fiskeplassene. Vi kan stiller opp med telt slik at man kan bli ved vannene flere dager eller vi kan kjøre på kortere dagsturer.  Flere skuterløyper starter live ved loden.  For å få de største røyene bør man fiske ved samme vann i et par dager. Det er normalt aller størst sjanse for stor røye tidlig på morgenen. Arktisk røye svømmer ofte i stimer så når den først biter på agnet er det stor mulighet for mange fisker på kort tid.

Denne formen for fisking er ekstra spennende fordi det er mulig å ligge ved hullet oppå et reinskinn å se ned i hullet. Dette er så spennende fordi man kan se fiskene som svømmer nedenfor hullet. Det er ikke alltid fisken biter på så da er det gøy å kunne se større stimer svømme forbi hullet. Isfiske på fjellet er også en sosial og eksotisk opplevelse.  Dette er en aktivitet som passer for hele familien.  Hvis det blåser litt så har vi muligheten til å sette opp fiskertelt på vannene så dette er en behagelig aktivitet.

Selvom det er en arktisk region så er det noen ganger mulig å sitte i T-skjorte i solen og fiske.  Det er disse dagene som virkelig er verdt å oppleve.

Etter er vellykket dag med fisking på fjellet kan du returnere til Reisastua og få servert sin egen fangst som er tilberedet av våre kokker,  eller du lager den selv.  Mange syntes at Arktisk røye er noe av den beste fisken de har smakt.

Men før denne kulinariske opplevelsen er det viktig å nyte en avslappende og fantastisk tid i Reisastuas store utendørs jazuccie.